Program Toner fra tunet 2012

9.6.   Vardal, Blåveisene De lokale veterankorpsene blåser i gang årets Toner fra tunet sammen med tilreisende gjester, Trosvik veterankorps fra Fredrikstad og Trosvik Veterankorps

16.6.     Kor og dansegruppen Korpus, gruppen Musikk og lyrikk.

Den aktive kor og dansegruppen Korpus fra Gjøvik har også med gruppen Musikk og lyrikk Korpus er medlemmer av Pascal Norge som er en internasjonal organisasjon der det arbeides med å gi alle mulighet til å delta i kulturlivet. Kultur for alle, er deres motto.

23.6.     Tove Lundborg og Kjell Nordland

Tove Lundborg (vokal) og Kjell Nordland (piano) stiller med perler fra nordisk viselitteratur – dansk, svensk og norsk repertoar.

30.6.     Pastor Wang trio +

Øystein og Torfinn Wang er brødre, oppvokst i Hunndalen. Begge jobber i kirken og har i mange år spilt sammen i Pastor Wang Quintet, der de har utviklet sin egen «salmejazz»-egenart. De har med seg to blad til av familien Wang, Thea Emilie Haaland Wang (vokal) og Solveig M. Wang (klarinett), begge studerer musikk.

De spiller mainstream standardlåter og salmejazz på Tunet denne lørdagen.

7.7.   Astrid og Ingunn Ekern

Astrid & Ingunn er en duo bestående av søstrene Astrid Ekern (21) og Ingunn Ekern (25). Begge skriver kontinuerlig låter til det musikalske duoprosjektet. De to vokalistenes særegne stemmer og spesielle samklang utgjør kjernen i deres pop- og jazzuttrykk.

14.7.     Anne Johansen og Vidar Sundbakken

Anne Johansen er freelance sanger, med allsidig repertoar innenfor jazz/pop/visetradisjon, og vil også framføre egne låter. Hun har med seg pianist Vidar Sundbakken, som spiller med forskjellige solister og kor og er mye brukt i distriktet.

21.7.     Siv Elin Oterhals, Anders Byfuglien, Gavin Robb

Siv Elin Oterhals – vokal – har med seg Anders Byfuglien på tangenter og Gavin Robb, saksofon. De holder til i gjøvikområdet og spiller jazz blandet med pop og visesjanger.

28.7.     Benedikte Narum Jenssen, Jon Anders Narum og Jørn Fodnestøl

To av søsknene fra Toten-bandet Narum tar med seg Jørn Fodnestøl og kommer til Toner fra tunet med programmet de har kalt” Sangskatten fra Amerika”.

4.8.   Los Gjøvikanos

Los Gjøvikanos er Oscar Olano fra El Salvador/Kapp, Gerardo de La Riva fra Chile, Arne Mollestad fra Lillesand og Ola Mo fra Gjøvik. De spiller latinamerikanske rytmer.

11.8.     245

245 (Tofemogførr) er et Gjøvik-band som synger egne låter på norsk og har gitt ut plate i 2012. Musikken er i møtepunktet pop, rock, vise og blues. Trekkspill gir særpreg i lydbildet. 245 består av Václav Vicánek, Bjørnar Hagebakken, Dag Olav Vikersveen, Arild Børresen og Torfinn Prytz Higdem.

18.8.     Per Strand

Per Strand, gitar og vokal, avslutter årets Toner fra tunet. Han spiller med gjengen bak Sommerslagere på Gjøvik gård, men får her scenen for seg selv. Per Strand har bidratt i en rekke band, studioinnspillinger og samarbeider med mange lokale musikere.